Diaris de Borneo, dia 16, Festival

image

Tornem sobre les 5 del poblet ja que Kunto ha de treballar. A més hui li toca fer de presentador de més events al seu campus.

Jo faig recerca de si anar o no a Putussibau i creuar la frontera des d’allà.  És un lloc molt remot amb carreteres terribles i un pas fronterer molt poc transitat amb no informació a internet. És per un costat aventura però per l’altre és més del mateix que ja he fet i no tinc el temps per gaudir-ho… És la decició més difícil que he de prendre fins al moment en aquest viatge. Més que tornar a casa o no, tot i que aquella desició afecta a aquesta.

El festival comença a les 2 i pico i ésEl una competició de cançons i dances tradicionals de la zona. La 1a part és prou aborrida, cançons melòdiques i Xiquets cantant. La part de les dances és impressionant! a més de ser molt espectacular amb vestits tradicionals i tot, és molt profesional i ben feta tot i només tindre una setmana per preparar-ho. A més la música és d’instruments tradicionals i molt bibrant i energètica. És un producte que es podria exportar fàcilment.

Li pregunte al Kunto com tenint una comunitat universitària tan diversa, energètica, ben preparada (els estudiants d’anglés dels últims cursos tenen bon nivell) no generen més producció cultural i tècnica a nivell internacional (és un pais de més de 200mil de persones) , no sap que respondre, em diu que pot ser no estan prou avançats encara.

Em comenta que li donaren una beca a la UN com a envaixador del seu país en la Comisió de l’alinança de civilitzacions. Estigué al Quartell general a NY i assistí a algunes sessions del consell general!

Plou molt, passe la resta del temps ordenant fotos i emails

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s