Diari de Sulawesi 11 a 15, their chance.

No molt especial ha passat per diem, resumiré simplemen les experiències principals.

El Faisal com ja havia dit és un estudiant d’institut que corre una ONG i dóna classes d’anglès. On ha après? resposta curta, bé a cap lloc.

Resposta llarga, en realitat des dels 14 anys el seu professor d’academia d’anglès li ha fet donar classes ja que tenia bon nivell molt ràpid. El profe no és molt responsable i organitzat, com es pot vore pel fet de posar a un de 14 anys a donar classe. A més a cert punt actuava massa de superior i el Faisal el deixà farà 1 any.

Els seus companys de classe li demanaren de rebre classe i ell els offerí a canvi que ajudaren a construïren una classe i una caseta per voluntaris. Tot ho feren en 2 mesos utilitzant bambú i palmes del jardí i un poc de fusta  i pintura 🙂

Els voluntaris venen d’una conversa en una francesa a Toraja (on ell aprenia anglès) i que li parlà de workaway, CS i altres, per a rebre voluntaris que li ajuden en les classes.

I aquesta és l’altra font de coneixement, gent aleatòria que apareix i dóna consells i idees al Fadel de com fer anar una classe. Amb tota aquesta informació (amb el meu feedback inclós!) ell construix les lliçons.

Un dels recursos que més gasta és una web que es diu busyteacher que té molt de material didàctic i preparació de cursos disponible.

Hi ha 3 nivells,  a l’elemental i al mitjà els estudiants paguen un preu simbòlic  de 150k al mes (10€), un grup per nivell en classes d’1 a 10 estudiants (depèn de quamts van a classe) , el normal és 5. 3h a la setmana.
El grup avançat (els seus companys d’escola) no paguen res, cosa que fa que molts no acudisquen sempre (arrivant a ser només 2) i fan 6h setmanals.

Paral·lel a açò corre un programa de reciclatge i ha convençut ald pares que libdeixen fer un hortert ecològic, orgànic al jardí. Ho fa perquè a l’acadèmia de toraja el professor a més d’ensenyar-los anglès els ensenyava ecologia.

És el 7é de 7 germans. Els 3 barons de sa familia són part de 3 creuers diferents a Europa. Les germanes viuen prop. El pare era professor d’islam, ara té 70 anys.

Per la resta la vida transcorre pacífica. M’alce entre les 6 i 6:30, després que la família s’alce a les 5 i pico per resar. Desdejune dolços de la pastisseria d’una germana i al matí sí no em du al poblet a 9km d’ací  no faig més que escriure, llegir noticies i ordenar fotos.

Aquests 2 posts ixen de pensaments d’experiències d’allà:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s