Pels

Açò  be d’uma conversa amb una voluntaria que vaig trobar quan visitant Belopa mentre feia la meua estada a Banjo.

Pels.
Anem al poble 2 cops. En un ens trobem en les voluntaries de l’antic profesor del Faisal. Una xica hongaresa que viatja assoles (venint de Barcelona) i una parella australiana-Txeca. L’autraliana contraurà malària i li donaré la meua medicina. La Txeca em conta la mala experiència que tingué a València a la platja simplement perquè no es depilava aixelles i cames.

Això  em fa pensar en la meua societat, els grans priblemes que té, i com i tot sentir-se molt més liveral que societats asiàtiques envers a les dones, en realitat la pressió social que hi ha allà, tot i no ser tan dirigida com  ací, acaba afectant a la forma d’actuar de les dones  (i homes) de manera similar (bé  si no anem a extrems com Aràbia  Saudita)

Em pregunte quantes dones a la meua vida he vist a la meua societat que no és  depilen. Crec que cap. A mi no m’importa ja que sempre els he dit a les dones que em pareix una forma estúpida de sofrir per uns pels que no fan mal a ningú.

Però  per a la resta de gent que mai ha reflexionat sobre aquest tema supose que la confrontació a una realitat diferent a la que sempre han viscut els aliena i fa que actuen de manera hostil cap a la novetat, sense saber exactament el perquè.

Hauré  d’explorar el perquè d’eixe comportament natural de l’ésser humà, tant a nivell individual com sobretot a nivell social. Supose que es deu a les regles no escrites que imperen una societat (a les quals jo generalemt  sóc aliè)  i que aprens per força de costum. La repulsió es deu deure a un mecanisme de defensa de salvaguardar eixes normes, es a dir seria una doble pressió, l’activa seria per als individus que no aprenen la norma de forma passiva.

La pregunta és: aquestes normes han d’arrivar a prop d’un 100% del grup social per ser efectives? o en canvi poden sobreviure si només les adopta una majoria? per la meua experiència dirua que s’espera ser prop s’un 100%. Si parts significatives de la sociatat, que a més poden continuar una vida de succés, es desvien de la norma, aquesta deixa de tindre força i passaria a ser una costum, però sense força al darrere.

Bé  tot açò és pura especulació basada en la meua curta percepció social, per tant puc estar altament esbiaixat :D. Hauria de correr alguns models matemàtics per tal de fer comprovacions.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s