Entrevista Conservation International, Eko-Teologi

image

Visite el centre de cinsrvation International que la Timore i L’Albert em.digueren quan els vaig trobar a Pam.

Ací un resum dels punts més interessants:

Tot el creixement de Raja Ampat començà en un estudiant de doctorat, US, Estava a Sulawesi en 2001 quan uns pescadors duen gran varirtat de peixos d’una illa a l’oest de papua (el que serà després raja ampat). Va anar a explorar i va descobrir una de les zones marines més diverses del planeta.

Presentacions and so i ha aconseguit 50 milions de dòlars en donacions,  Walmart entre altres!

Brat Pitt o Di Caprio (un dels actors eixos) ha donat 1milió, el qual entre altres s’utilitza per ensenyar eko-teologia a l’illa de Pam on vaig estar 😀

***
Ecoteologia, que és?
És trobar els passatges de la biblia en que es parla de la conservació del medi donat per Déu (alue contrari que el més  comú en que pareix que és el món el que ha de ser utilitzat pels humans).

Utilitzar aquestos passatges per ensenyar a la gent que s’han de preocupar del medi per paraula de Déu i Jesús, i que això retornarà en beneficis per a ells.

Fou creat sobre el 2009 per un cura de Papua! Encara no ho an cosntruit en format d’ensenyament però el cura ha creat tota una comunitat per fer recerca a la biblia i utilitzar els passatges que troben.

L’associació ha parlat en els cures i els cures adoctrinen la Eco-teologia als fidels dels pobles.

Els musulmans tenen quelcom paregut  ja construït en llibre i tot.

****

El mètode de protecció ha estat educar i entrenar als locals en fer patrulles, arees de conservació maritima on no es pot pescar, i es fa un seguiment científic de l’evolució de les poblacions de peixos i corals.

Després de l’entrenament s’ha establert una xarxa de patrulles locals. Finançades amb el cobrament d’una taxa turística (1milió de rúpies, més el pagament de entrades a altres llocs). També amb els diners dels donants, i un vaixell de patrulla per exemple ha estat donat pel príncep de Mònaco.

Quan tot ja funcionava (2001 s’establiren, 2004 començaren projectes, 2011 ja estava tot establert) han passat la supervisió al govern. Però tota la xarxa continua sent la que la ONG va construir. A més la supervisió dels diners i fons no està en mans del govern si no de la xarxa mateixa amb supervisors que s’encarrrguen de certificar que no hi haja desviació de fons (corrupció).

Han après d’un projecte a bunaken (o baremo, no recode el nom) en que deixaren la gestió al govern i els diners no anaven a protecció local, si no a altres llocs i a corrupció. I que la gent ja no pagava les taxes ni res.

Un dels problemes que tenen ací  és el que es vol desenvolpar turisme de mases, en ressorts, parcs aquatics i grans hotels. També l’abús de les capes d’aigua freàtica, que en llocs com arborec ja s’ha salinitzat.

Per ecemple en un poblet el fet que el cap de la vila (que ni viu allà) haja estat contactat per un desenvolupador que vol fer un gran projecte, molts diners, ha impedit completament que la ONG puga contactar amb els locals i fer cap projecte de concienciació.

No fan encara projectes de reciclatge o de mentalització de la recol·lecció del fem, tot i que si ho ensenyen als xiquets, no hi fan molt d’emfasis. En fan més en no menjar tortugues i coses així. Molt orientat als animals i no tant a les persones.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s