Diaris de Papua 17, Manokwary.

Ahir després de la travessa Rezha, un CS m’acollís i em du a sopar a una pizzeria! super estrany menjar pizza. Ell treballa en auditar les obres del govern per controlar que els diners es gasten en el que toca. Els polítics de Papua són tots locals per la autonomia que tenen i em diu que són increiblement corruptes, inclòs per a estendards d’indonesia.

M’alce a les 4:30 perquè el Rezha m’ha dit que a les 5 hi ha un vaixell a Jayapura.

Després de alçar-me i tot ell no em pot dur en moto els 10km fins al port, el seu amic ja s’ha endut la moto.

Plou, faig autoestop, una furgo i una moto em porten. Òbviament no hi ha vaixell, però per sort dels 3 que hi ha al port un va cap a l’est 1 m’agafa, es diu Papua Satu. És una mescla de passatgers i cargo, però principalment el negoci pareix ser passatgers a diferència de l’Alken.

Plou així que dorc un poc a un banquet que hi ha a coberta baix d’un toldo. Quan m’alce arregle les xancles per 8é cop. Ha parat de ploure i vaig per la ciutat.

Al principi res d’especial i compre galetes a un super per passar els 4 dies que m’han dit que durarà el viatge. Compre massa.

Torne lentament per la costa. Em torne a trobar en un poblat marítim, aquest millor que’l de Sorong! Impressionants carrerons laberíntics plens de tendes i vida, sobre l’aigua. Tot de fusta i amb poc o gens d’apertura al cel. Inspirador, s’ha de viure, s’ha de veure.

Veig xiquets que han creat jocs en llaunes, en gomes elàstiques, competicions de trencar bambú, porcs, molts porcs. Banderes de la independència de Papua i gent orgullosa de ser Papuan.

Centenars de fotos i videos… Tinc ganes de crear el meu món distopic basat en aquests tortuosos estrets carrers plens de vida i colors, vaig explorant idees.

Torne a la nau a les 4 (quan m’han dit) i fins a les 7 no eixim. Pregunte altre cop al vaixell enorme de containers que hi ha al costat si puc anar en ells, em diuen que el govern no els deixa, més obstacles a un anarquista 😛

Dorc a coberta després que el vaixell partís, un poc de núvols, no massa bones estrel·les.

Advertisements

One thought on “Diaris de Papua 17, Manokwary.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s