Diaris de Papua 18, Papua Satu 1

Quan la mar competis en el cel, a l’albada, mar d’espill imperfecte.

Somnis en que mescle molta de la millor fantasia que conec, afegint combats multidimensionals, transuniversos i viatges en el temps. A més de ser part d’un equip de dibuixants que crea eixes històries i es planteja el nivell d’absurditat i complexitat que està arribant, i com acabar-ho tot.

Tot perquè fa dies que estic pensant en fer una història distopica basada en els carrerons dels barris damunt la mar que hi ha a moltes ciutats de Papua. És un escenari magnífic per a crear un món. El cridaria Alley i seria una societat compacta vivint en un entorn sobreurbanitzat i molt dens, on la vida transcorre en un carreró és l’espai públic més gran disponible. Futur en que la societat viu damunt de les ruïnes tecnològiques d’un món molt avançat, però que ara la gent que hi viu porta una vida molt simple, amb els afegits tecnològics que li donen tocs moderns i futuristes.

Pluvisqueja.

Un de ternate, a les maluques, parla anglès perquè treballava en una organització australiana de tracte de conflictes.

Parem al poble on ell viu des de fa 6 anys, Windesu, està a 5km. Una moto em du i quan arribe pluja torrencial per 30-40min, després para i mapetge el poble, tinc una aplicació on puc atualitzar mapes del món. Està xulo la opció d’afegir informació a un mapa del món que compartís tot el planeta (maps.me és una aplicació que gasta mapes de OpenStreetMaps i permet afegir alguns edificis a aquest mapa online editable per totom, tipus Viquipèdia).

Torne al vaixell, la platja paradisíaca del costat del moll és molt agradable.
M’endinse a la foresta i veig un gran arbre talat del qual estan fent taulons.

Torne al vaixell i parem en altre poble, Wasior, una capitaleta que té uns quants carrerons de passarel·les sobre la mar i cases vora mar, molt fotogràfiques.

El vaixell partis al capvespre. El Jony, un dels de la tripulació que li he caigut bé, em diu que vaja amb ell a la cabina de comandament a les 12 de la nit que farà el torn de guàrdia.

No la millor forma de passar la nit per descansar, però és poc esforç comparat amb la satisfacció que dónes.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s